Loempia's a la Yoga

User Rating:  / 5

Loempia's a la Yoga

Ingredienten:

    voor 120 stuks

    • 3kg fijn gesneden varkensvlees (Nasivlees) of kip filet
    • 1 kg gekruid gehakt (half om half)
    • 0,5 kg prei
    • 0,5 kg spitskool
    • 0,5 kg jonge bospeen
    • 0,5 kg vastkokende aardappelen
    • 4 vleestomaten
    • 3 pakken loempiavellen (120 stuks) (Verkrijgbaar in Toko)
    • 4 à 5 groene pepers (Verkrijgbaar in Toko)
    • olijfolie of zonnebloemolie
    • panneermeel (4 pakken à 400 gram)
    • 12 eieren

    specerijen:

    • 5 gr. venkel
    • 100 gr. verse gember
    • 5 teentjes knoflook
    • carry leefs, een soort laurierblad (Verkrijgbaar in Toko)
    • 2 pijpjes kaneel (gebroken)
    • 3 eetlepels curcuma (turmeric)
    • 1 theelepel chili poeder
    • zout

    Bereiding:

      • Pel de knoflook en hak deze fijn.
      • Rasp de gember.
      • Tomaten inkruisen. Blancheren en daarna in koud water dompelen. Dan ontvellen. In blokjes snijden.
      • Verhit de olijfolie.
      • Bak de groenten half gaar.
      • Voeg de in in kleine blokjes gesneden aardappel toe. (blokjes van 0,5 cm)
      • Voeg de carry leefs en de venkel toe.
      • Vervolgens voeg het fijn gesneden vlees en het gehakt toe.
      • Doe er al roerend de fijngesneden tomaten bij.
      • Voeg de specerijen toe toe. Curcuma, kaneel en chilipoeder
      • De knoflook en de gember er door mengen.
      • Eventueel nog zout toevoegen.
      • Blijven roeren totdat alles gaar is.
      • De vulling is nu gereed.
      • Verwijder de kaneelpijpjes.
      • Laat de vulling afkoelen. (1 nacht in koelkast)

      Bereiding loempia's:

      • Leg de vulling op het loempiavel. (± twee eetlepels)
      • Leg het loempia vel voor je met een punt naar je toe (schuin)
      • Neem de voorste punt en rol de vulling ongeveer 1 slag.
      • Vouw de twee punten rechts en links naar binnen.
      • Rol de loempia verder op.
      • Wentel de loempia vervolgens door een geklopt ei en daarna door de panneermeel.
      • De loempia wordt in olie gebakken (gefrituurd) tot de buitenkant bruin is. (ongeveer 4 minuten op 180 graden)

      • Serveren met (zoete) pittige saus

       

      Dit recept werd aangeleverd door Yoga Somasundaram.

        Beoordeling:

        koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

        Chinese loempia


        (voor 12 personen)

        loempiaIngredienten:

        2 kipfilets
        250 gr. witte kool
        200 gr. taugé
        5 bosuitjes
        klein blikje bamboescheuten
        1 eetl. ketjap manis
        2 theel. sambal badjak
        peper/zout
        12 pangsitvellen (dunne loempiavellen, te koop op de diepvriesafdeling van de toko)
        3 eetl. archide-olie

        Bereiding:

        Ontdooi de pangsitvellen.
        Vries de kipfilet even in en snijd dunne reepjes van het vlees.
        Was de taugé, spoel de bamboescheuten af met water en laat ze uitlekken.
        Snijd de bosui klein en de kool en bamboescheuten in flinterdunne reepjes.
        Verhit de wok, doe de olie erin en bak de kip even aan.
        Doe er na twee minuten de kool bij en bak die ook twee minuten mee.
        Doe de bosui, peper, zout, sambal, ketjap en bamboescheuten in de wok.
        Bak dit even.
        Tot slot gaat de taugé in de wok en wordt even meegebakken.
        Leg een pangsitvel met de punt naar boven.
        Maak de randen vochtig met water. Schep er twee eetlepels vulling op, vouw de onderste punt naar binnen.
        Vouw links en rechts naar elkaar toe en rol ze op.
        Maak de punten en randen nog even vochtig.
        Frituur de loempia´s op 190ºC en draai ze na 4 minuten even om.
        Bij het maken van een loempia is het belangrijk dat de vulling eerst even wordt aangebakken, waardoor de groente slinkt en het volume afneemt.
        Laat het vocht na het bakken goed uitlekken, dan blijven ze stevig.
        Serveeer bij de Chinese loempia chilisaus of sambal.
        Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

        Gevulde Jalapeno Pepers

        User Rating:  / 1
        jalapeno1

        Ingredienten:

        voor 4 personen

        • Gevulde Jalapeno Pepers
        • ½ kopje verkruimelde Feta
        • 1 eetlepel olijf olie
        • 1 eetlepel fijn gehakte knoflook
        • 1 eetlepel oregano
        • ¼ theelepel verse zwarte peper
        • 6 olijven
        • 16 Jalapeño pepers (grote groene pepers)
        • zout naar smaak

        Bereiding:

        • Rooster de pepers kort en pel ze.
        • Meng de ingredienten heel goed met een vork in een kom todat er een papje ontstaan is.
        • Plaats dit in de koelkast totdat de pepers klaar zijn.
        • Snijd met een scherp mes de peper in de lengte open, de steel laten zitten.
        • Klap de peper open en verwijder de zaadjes en de ribben en doe er zout op naar smaak.
        • Met een teelepel de vulling in iedere peper stoppen en de peper weer netjes dicht vouwen.
        • Dit voorgerecht kan een dag van te voren klaar gemaakt worden en gekoeld bewaard worden.
        • Variatie tip: maak een beslag van panneermeel en ei en haal de pepers er door heen.
        • Dompel ze vervolgens heel kort in een hete frituurpan.

        Beoordeling:

        koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

        120x60-green