Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje


(voor 8 personen)

Ingrediënten:

  • 50 g. kalfsbotten
  • 2 kleine kalfsschenkels
  • 2 l. water
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2 prei, grof gesneden
  • 1 winterpeen, grof gesneden
  • ½ bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 theelepels foelie
  • peper en zout
  • wortel
  • 1 bosje kervel
  • truffelolie
  • passeerdoek

Ingrediënten:

  • 8 kwarteleitjes
  • 2 eetlepels azijn
  • keukenpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Braad de botten en schenkels ± 30 minuten in de oven.
  • Breng daarna de botten en schenkels in een grote ketel met koud water aan de kook.
  • Voeg de uien, prei, wortel, peterselie, knoflook, tijm, laurierblad en foelie toe.
  • Laat de bouillon op laag vuur ± 3 uur trekken en schuim ze regelmatig af met en schuimspaan.
  • Passeer de bouillon door een passeerdoek en breng op smaak met peper en zout.
  • Breng een pan water met azijn aan de kook.
  • Breek een kwarteleitje en laat het voorzichtig in een kommetje glijden.
  • Maak met een garde een draaikolk in de pan kokend water en laat het eitje erin glijden.
  • Gaar het eitje ± 3 minuten, schep het er voorzichtig uit en laat het uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de wortel in dunne reepjes. Puk de kervel en snijd ze fijn.
  • Schenk de bouillon in een soepkom, voeg de kervel en reepjes wortel toe en schep het kwarteitje erin.
  • Druppel als laatste wat truffelolie over de bouillon.

 

Tip: maak zelf truffelolie door truffel te raspen en er olijfolie door te roeren.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green