Gestoofde Venkel


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

4 eetlepels olijfolie

  • peper, zout
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepel olijven
  • enkele druppel citroensap
  • 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
  • 1/2 bosje kervel, grof gehakt

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Leg de venkel plakken op een bakplaat en giet er olijfolie over.
  • Bestrooi met wat zout, peper, karpertjes en de olijven.
  • Schuif de bakplaat hoog in de oven en laat de venkel ca. 15 minuten kleuren.
  • Schep eventueel tussendoor nog enkele keren om.
  • Neem uit de oven en bedruppel de venkel met wat citroensap.
  • Bestrooi met de pijnboompitten en gehakte kervel.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green