Romige zuurkoolpuree


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 300 g. zuurkool
  • 125 ml. Riesling wijn
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes ingescheurde laurier
  • 1 eetlepel mierikswortelpuree
  • 250 ml. crème fraiche
  • 750 g. paddenstoelen van het seizoen
  • wat peterselie

 

Bereiding:

  • Spoel de zuurkool af met wat lauw water.
  • Druk het vocht eruit.
  • Verwarm de zuurkool met de Riesling, tijm en laurierblad.
  • Laat ca. 3 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder de kruiden.
  • Voeg de mierikswortelpuree en crème fraiche toe.
  • Warm nog 1 minuut op.
  • Voor gebruik opwarmen.
  • Maak de paddenstoelen schoon.
  • Bak ze ca. 5 minuten tot ze gekleurd en gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout, peper en wat gesneden peterselie.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green