Druiventaartje met ricotta en walnoten
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
200 g. bloem
- 100 g. suiker
- 100 g. boter
- 1 ei
- zout
Ingrediënten voor de vulling:
- 200 g. ricotta
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 500 g. witte druiven, zonder pit en gehalveerd
- 2 eetlepels suiker
- vershoudfolie
- 6 ingevette taartvormpjes van 10 cm doorsnede
Bereiding:
- Meng de ingrediënten voor het deeg met een snufje zou in een kom.
- Snijd de boter in kleine stukjes en kneed tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng de ricotta met de basterdsuiker.
- Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvormpjes ermee.
- Leg de druiven met de bolle kant naar boven op de taartbodems.
- Verdeel het ricotta mengsel er over en bestrooi met de walnoten en suiker.
- Bak de taartjes circa 20 minuten in het midden van de oven.
- Laat ze wat afkoelen en wip ze uit de vormpjes.
Beoordeling: |