Thaise salade met biefstuk


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 250 g. biefstuk
  • 1 mango, in dunne plakjes gesneden
  • 1 pakje gemengde sla
  • 1 rode ui, in heel dunne ringen gesneden
  • 1 bosje koriander
  • ½ komkommer, in de lengte in vieren gesneden, zaadjes verwijderd, in plakjes gesneden
  • handje vol geplette gezouten pinda’s

 

Ingrediënten voor de dressing:

3 eetlepels Thaise vissaus

  • 2 eetlepels sojasaus
  • bruine basterdsuiker
  • scheut olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1½ teentje geplette of gehakte knoflook
  • 1 rode peper, ontpit en in dunne reepjes gesneden
  • 1 bosui, in stukjes gesneden
  • peper en zout

 

Bereiding:

  • Maak eerst de dressing.
  • Doe de vissaus, sojasaus, basterdsuiker, limoensap, ½ eetlepel olijfolie, knoflook en rode pepers in een steelpan en zet deze op laag vuur tot de suiker is opgelost en de saus begint in te dikken.
  • Voeg de bosui toe en laat lauwwarm afkoelen.
  • Laat 1 eetlepel olijfolie in een pan goed heet worden.
  • Wrijf het biefstuk in met peper en zout naar smaak en bak op hoog vuur in 4-5 minuten bruin.
  • Laat een kwartiertje rusten en snijd in dunne plakjes.
  • Schik de sla, komkommer, mango en bosui op de borden.
  • Voeg daar de reepjes vlees aan toe en garneer met koriander en pinda’s.
  • Sprenkel er de dressing over.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green