Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1/2 prei in ringen
  • 1 ui
  • 1/2 wortel, in plakjes
  • 1/3 knolselderij
  • 4 peperkorrels, gekneusd
  • peper, zout
  • 1 eetlepels citroensap
  • 2 lente-uitjes (bosuitjes), in smalle ringetjes

Ingrediënten voor de eiergelei:

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels room
  • peper, zout
  • boter om in te vetten

Bereiding:

  • Breng 1 l. water met de runderpoulet aan de kook.
  • Schep het schuim dat ontstaat regelmatig af met een schuimspaan.
  • Voeg bouquet garni bij het water.
  • Laat de bouillon 2½ uur trekken op een laag vuur.

  • Maak intussen de eiergelei.
  • Klop de eieren los met de room, peper en zout zodat ze niet schuimen.
  • Vet de binnenkant van een kopje in met wat boter en giet het eimengsel erin.
  • Dek af met aluminiumfolie.
  • Zet de kopjes in een slee en giet er water in tot halverwege het kopje.
  • Breng dit tegen de kook aan en laat het in ongeveer 25 minuten stollen.
  • Controleer met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de gelei gaar.
  • Keer de eiergelei om op een plank en laat afkoelen.
  • Snijd in plakken en daarna brunaise.

  • Zeef de soep door een fijne zeef of schone natgemaakte doek die in een zeef gelegd wordt.
  • Snijd het vlees brunaise als vulling voor de soep.
  • Breng de bouillon op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Voeg voor het serveren de eiergelei en de bosui toe.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit