Knolselderijsoep met makreel


(voor 4 personen)

 

Ingredi├źnten:

  • 1 knolselderij van 1,2 kg.
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1┬Ż l. vis- of groentebouillon
  • 200 gr. makreel, gerookt
  • 125 ml. slagroom
  • handvol kervel
  • olijfolie, extra vergine

 

Bereiding:

  • Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui.
  • Bak de knolselderij 2 min. mee zonder te kleuren.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Kook de knolselderij in 10min. zachtjes gaar.
  • Maak intussen de makreelfilets schoon.
  • Verwijder het vel en verdeel het visvlees in plukjes.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Voeg de slagroom en de makreel toe.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in borden of kommen.
  • Garneer met de kervel en wat druppels olijfolie.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit