Cumberland Sause


(voor 4 personen)

CumberlandSausIngredienten:

  • 4 eetlepels rode bessengelei
  • 1 dl. port
  • ½ eetlepel fijngehakte sjalotten
  • 1 eetlepel sinaasappelschil, julienne gesneden of geraspt
  • 1 eetlepel citroenschil, julienne gesneden of geraspt
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van ½ citroen
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 snuifje cayennepeper
  • ½ eetlepel gemberpoeder
  • (partje tomaat, peterselie, bieslook)

Bereiding:

  • De bessengelei laten smelten en de overige ingrediënten erdoor roeren.
  • De sjalotten moeten even geblancheerd worden en uitgedrukt worden in een stuk neteldoek, voordat ze bij de saus gevoegd worden.
  • De citroenschil en sinaasappelschil kunnen in heel fijne snippers (julienne) gesneden worden, maar moeten in dat geval vooraf geblancheerd worden in kokend water (beetgaar) en vervolgens moeten ze uitlekken en afkoelen.
    Bij raspen is dat overbodig.

TIP:
Deze saus wordt altijd koud geserveerd. Hij doet het goed bij koude vleessoorten als ham, tong, fricandeau, gevogelte, wild, maar ook bij patés, patés in een korstje en Pies.
Afgarneren met partje tomaat, peterselie en bieslook.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green