Bearnaisesaus


(voor 4 personen)

bearnaisesausIngredienten:

  • 125 g. gesmolten boter
  • 6 eidooiers
  • 50 ml. dragonazijn
  • peperkorrels
  • zout
  • cayennepeper
  • 50 ml. witte wijn
  • ½ bosje dragon
  • ½ bosje geneden kervel

Bereiding:

  • Dragonazijn, peperkorrels, witte wijn, wat zout en wat cayennepeper met wat dragon tot 1/3 laten inkoken.
  • Het geheel zeven.
  • De eidooiers met het mengsel van de dragonazijn au bain marie opkloppen tot een vaste massa.
  • Daarna de gesmolten roomboter druppelsgewijs toevoegen.
  • De fijngesneden kervel en dragon toevoegen.
  • Op smaak brengen met cayennepeper en zout.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green