Tomatenpuree


(voor 4 personen)

 

Ingredi├źnten:

  • 5 rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • zonnebloemolie
  • 1 blaadje laurier, vers of gedroogd
  • 2 tl suiker

 

Bereiding:

  • Snijd de tomaten in grove stukken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Ris de tijm.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de tomatenstukjes, tijm en de laurier toe en laat met de deksel op de pan circa 15 minuten pruttelen.
  • Haal de deksel van de pan en laat de puree, al roerend nog circa 15 minuten inkoken, tot de puree een goede dikte heeft.
  • Roer de suiker door de tomatenpuree.
  • Wrijf de puree met behulp van de achterkant van een soeplepel door een zeef.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green