Kreeftensaus

“Sause Homart”
(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 4 liter water
  • kruidnagels
  • basilicum
  • laurier
  • 4 soepkreeften
  • geplette peperkorrel
  • zout, peper
  • 3 uien
  • 3 prei
  • 3 wortels
  • 1 knolselderie
  • 1 cognac
  • ½ l. tomatenpuree
  • olijfolie
  • puntzeef

 

Bereiding:

  • De kreeften stukkeren, aanfruiten met olijfolie tot ze donkerbruin zijn.
  • Prei, uien, wortel, en knolselderie schoon maken.
  • Grof snijden en bij de kreeften doen en mee aanzetten.
  • De kruiden (basilicum, kruidnagels, laurier, geplette peperkorrels) toevoegen.
  • De tomatenpuree mee aanzetten, water toevoegen en 1 dag laten inkoken.
  • Daarna passeren door een puntzeef.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green