Schuimpannenkoek met aardbeien
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- doosje aardbeien
- 2 vanillestokjes
- wat likeur en suiker om de aardbeien te marineren
- 4 eieren
- 240 g. meel
- 8 eetlepels suiker
- citroen om te ontvetten
- snufje zout
- 350 ml. melk
- poedersuiker
- boter om in te bakken
Bereiding:
- Scheidt de eieren.
- Vermeng het eigeel met het meel en de suiker.
- Krab met vanillemerg uit de stokjes en voeg het toe.
- Klop het eiwit, in een schone met citroen ontvette kom, met een snufje zout stijf en meng het voorzichtig eronder.
- Maak de aardbeien schoon en marineer ze 10 minuten.
- Doe het deeg in de pan met wat gesmolten boter.
- Zet deze ± 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde.
- Let op de bruining.
- Neem uit de oven en dresseer op de borden bestrooi ze met poedersuiker en leg de aardbeien ernaast.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |