Gemarineerde garnalen met komkommerspaghetti en tomatencoulis
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 12 grote garnalen, met kop en staart
- 2 komkommers
- 300 g. kleine struiktomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 60 g. tomatenketchup
- 3 eetlepels tomaten puree
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels crème fraîche
- 5 theelepels Dijon mosterd
- 3 eetlepels sherryazijn
- 3 eetlepels witte balsamicoazijn
- 30 ml. ahornsiroop olijfolie om aan te bakken
- boter om af te bakken
- tabasco om op smaak te brengen
- 1 knolletje gember
- 3 takjes dille
- 1 bosje gladde peterselie
- 1 bosje dragon wat suiker om op smaak te brengen
- zwarte peper en zeezout
Bereiding:
- Garnalen uit de schil halen, langs de rug opensnijden, darmkanaal verwijderen, wassen en drogen.
- Knoflook persen, verroeren met wat olijfolie en de ahornsiroop.
- De dragon en peterselie klein hakken.
- Sjalotjes klein snijden en erbij voegen.
- Het geheel op smaak brengen met wat peper en zout en hiermee de garnalen marineren.
- Halveer de komkommers, zaadlijsten verwijderen en de helften met schil in spaghettivorm snijden (lang).
- Het geheel licht zouten en laten uitdruppelen.
- De dille van de steel ontdoen, fijn snijden en met de mayonaise, crème fraîche, en de mosterd vermengen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Het geheel onder de komkommerspaghetti roeren.
- Voor de tomatencoulis de tomaatjes ontvellen (heet water), in vieren delen en de zaadjes eruit halen.
- De tomatenketchup, de rest van de olijfolie en met de tomatenpuree mengen.
- De sherryazijn en de balsamicoazijn toevoegen en het geheel pureren.
- Passeren door een zeef en op smaak brengen met suiker, peper, zout en tabasco.
- De gember schillen en wat raspen.
- Niet te veel gember gebruiken en op het laatst pas toevoegen.
- De gemarineerde garnalen 3 à 4 minuten aan beide kanten grillen in de pan met wat boter.
- Dresseer de tomatencoulis op de borden, dan de opgerolde komkommerspaghetti en dan de garnalen.
- Eventueel met stokbrood serveren.
Beoordeling: |