Crêpes exotique met kokossabayon
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 1 steranijs
- 1 ananas, klein
- 1 banaan
- 1 mango
- 2 passiefruit
- 150 g. meel
- 80 g. boter
- 6 eieren
- 90 g. suiker
- 150 ml kokosmelk, ongezoet
- 300 ml. melk
- 2 eetlepels vanillesuiker
- wat zout
- kokosvlokken
- paneermeel voor de ovenschotel
Bereiding:
- 20 g. boter smelten.
- Met de melk, het meel, 2 eieren, een snufje zout, de vloeibare boter een glad deeg kloppen.
- Zeven en 20 minuten laten staan.
- Een platte pan met boter insmeren en 8 dunne crêpes bakken.
- Fruit schillen, ontpitten, in blokjes snijden en in een schaal met 1 eetlepel vanillesuiker mengen.
- Een ovenschotel met boter bestrijken. Met 10 g. suiker en paneermeel bestrooien.
- De crêpes plat op het werkvlak leggen, het fruit over de crêpes verdelen, dan gelijkmatig oprollen en in de helft doorsnijden.
- Voor de sabayon de rest van de eieren scheiden en het eigeel samen met de rest van de suiker en het kokosmeel au bain marie dik schuimig kloppen.
- Vervolgens van het bad nemen en nog even vaster kloppen zodat de massa niet schift.
- De helft van de sabayon in de vorm gieten, de crêpes erin leggen met de kokosvlokken en met vanillesuiker bestrooien
- De rest van de sabayon in het midden over de crêpes verdelen.
- Goudbruin gratineren in een oven op 220ºC .
- Serveren op een bord met wat ijs en kokosvlokken.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |