Kalfssukade met kruidenrisotto, gamba


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 800 g. kalfssukade
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • ½ knoflook
  • 400 g. risottorijst
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje bieslook
  • 1½ l. kippenbouillon
  • 3 dl. room
  • 3 sjalotjes
  • 8 gamba’s

Bereiding:

  • Het vlees aanbakken met olijfolie, laurier, tijm en knoflook.
  • In de oven ongeveer 40 minuten garen bij ± 160ºC.
  • Het vlees uit de oven halen, laten afkoelen en in plakken snijden.
  • Daarna even bakken voor een krokant korstje.
  • Sjalot aanfruiten en eventueel wat knoflook en de risottorijst toevoegen.
  • Schep het geheel even om.
  • Voeg ½ l. kippenbouillon toe.
  • Totdat deze bijna is opgenomen en herhaal dit dan nog 2 keer.
  • Als de korrel gaar is voeg dan de room toe totdat de risotto smeuïg is.
  • Op het laatste moment de fijngesneden kruiden, zout en peper toevoegen.
  • De gamba’s om en om bakken.
  • Zorg er voor dat ze niet droog worden door ze te lang te bakken

 

Beoordeling:

koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green