Gemarineerde zalm op warm bord
(voor 2 personen)
Ingredienten:
- 250 g. zalm
- 1 limoen
- 1 gemberknol
- 100 ml. olijfolie
- 2 theelepels mosterd
- 4 radijsjes
- 100 g. rucola
- 150 ml. balsamicoazijn
- 50 g. honing
- zout, peper
Bereiding:
- Zet de oven op 230º C grill.
- Balsamicoazijn met de honing in een pan tot de helft laten reduceren.
- Bord met mosterd bestrijken.
- Zalm drogen, in dunne plakjes snijden en op het bord verdelen.
- De schil van de limoen raspen en het geraspte over de borden verdelen.
- Gember fijnsnijden en over het bord verdelen.
- Radijsjes in kleine reepjes snijden en over het bord verdelen.
- Rucola wassen, drogen, klein plukken en verdelen.
- De limoen halveren, sap uitpersen en over alles verdelen.
- Dan gelijkmatig de olijfolie verdelen.
- Een eetlepel balsamico-reductie over de borden verdelen.
- Met peper en zout bestrooien.
- Het bord 2 tot 3 minuten gratineren onder de grill.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |