Rundersteak a la Rossini
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 4 tournedos, ieder 135 g.
- 60 ml. madeira
- scheutje calvados
- 150 ml. rode wijn
- 50 ml. runderfond of kalfsfond
- 1 ui
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- scheutje olijfolie
- zout, peper
- 4 plakjes paté
Bereiding:
- Tournedos peperen en zouten.
- In hete olijfolie met tijm en rozemarijn ± 40 seconden aanbakken aan beide kanten.
- Tournedos uit de pan halen en in een op 90ºC voorverwarmde oven ± 10 minuten laten garen.
- In de braadjus de ui bakken en afblussen met calvados, rode wijn, madeira en kalfsfond.
- Laten reduceren en op smaak brengen met peper en zout.
- Als de tournedos goed zijn, de oven op 70ºC terug zetten en de tournedos warm houden zodat ze niet meer doorgaren.
- Tournedos op warme borden leggen.
- Plakje paté er bovenop leggen en de madeirasaus over de tournedos draperen.
- Haricots verts en gebakken aardappels erbij serveren.
Haricots verts schoonmaken, afkoken met wat zoutwater. - Op smaak brengen met wat zout, nootmuskaat en peper.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |