Rundersteak a la Rossini


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 tournedos, ieder 135 g.
  • 60 ml. madeira
  • scheutje calvados
  • 150 ml. rode wijn
  • 50 ml. runderfond of kalfsfond
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • scheutje olijfolie
  • zout, peper
  • 4 plakjes paté

Bereiding:

  • Tournedos peperen en zouten.
  • In hete olijfolie met tijm en rozemarijn ± 40 seconden aanbakken aan beide kanten.
  • Tournedos uit de pan halen en in een op 90ºC voorverwarmde oven ± 10 minuten laten garen.
  • In de braadjus de ui bakken en afblussen met calvados, rode wijn, madeira en kalfsfond.
  • Laten reduceren en op smaak brengen met peper en zout.
  • Als de tournedos goed zijn, de oven op 70ºC terug zetten en de tournedos warm houden zodat ze niet meer doorgaren.
  • Tournedos op warme borden leggen.
  • Plakje paté er bovenop leggen en de madeirasaus over de tournedos draperen.
  • Haricots verts en gebakken aardappels erbij serveren.
    Haricots verts schoonmaken, afkoken met wat zoutwater.
  • Op smaak brengen met wat zout, nootmuskaat en peper.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green