Fazant met zuurkool


(voor 10 personen)

Ingredienten:

  • 600 g. uien, in ringen
  • 100 g. ganzenvet of boter
  • 1½ kg. zuurkool
  • 10 jeneverbessen
  • 4 laurierbladeren
  • 2 kruidnagels
  • 500 ml. witte wijn
  • 10 fazantenborst filets
  • 20 plakken katenspek
  • 4 eetlepels boter
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Uien schoonmaken, in ringen snijden en ± 5 minuten in ganzenvet of boter in een braadpan bakken.
  • Voeg de zuurkool, jeneverbessen, laurier, kruidnagels en wijn toe.
  • Breng ze aan de kook en laat de zuurkool met de deksel op de pan ongeveer 2½  uur op laag vuur supergaar koken.
  • Voeg af en toe eventueel wat extra wijn toe als de zuurkool droog kookt.
    Dep de fazantfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
  • Wikkel elk filet in 2 plakjes katenspek.
  • Bestrijk het katenspek met wat boter.
  • Bestrooi de filets rondom met het sesamzaad.
    Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Verhit de rest van de boter en de olie in een koekenpan.
  • Bak de fazantfilets ongeveer 1 minuut aan elke kant tot het spek goudbruin is.
  • Neem de filets uit de pan en leg ze op een bakplaat bekleed met badpapier.
    Gaar de filets in 10-11 minuten in de oven tot ze mooi rosé zijn.
  • Laat de fazantfilets ± 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd ze in plakken.
  • Verwarm intussen de zuurkool op een laag vuur.
  • Verwijder de specerijen uit de zuurkool.
  • Schep de zuurkool op de borden en serveer de fazant er op.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green