Knolselderijsoep met paddenstoelen
(voor 10 personen)
Ingredienten:
- 5 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotjes, fijn gesneden
- 600 g. knolselderij, geschild, gewassen, in grove stukken gesneden
- 1 prei, witte deel in ringen gesneden en gewassen
- 1,4 liter groentebouillon
- 800 ml. halfvolle melk
- 2 takjes rozemarijn
- 500 g. gemengde paddenstoelen (cantharellen, eekhoorntjes brood, champignons)
- 2 takjes verse tijm, blaadjes gerist
- 2 roodlof, fijn gesneden in julienne als garnering
- klontje boter
Bereiding:
- Verhit 3 lepels olijfolie op een matig vuur en bak de sjalotjes in 5 minuten glazig.
- Voeg de knolselderij en prei toe en laat ± 5 minuten bakken.
Schenk de hete bouillon en melk erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten koken. - Pureer de soep.
- Verhit de rest van de olijfolie met de boter en bak de paddestoelen op matig vuur ± 5 minuten.
- Bestrooi met zout, vers gemalen peper en tijmblaadjes. Verwarm intussen de soep goed en verdeel de soep over 10 soepkommen.
- Leg de paddestoelen erop en een paar reepjes roodlof.
Beoordeling: |