Linquine met coquilles en venkel


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 400 g. linquine
  • 2 eetlepels roomboter
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 100 ml. witte wijn
  • 300 ml. visbouillon
  • 2 kleine venkelknollen, heel fijn gesneden
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • sap van 1 citroen
  • 8 coquilles
  • 1 theelepel zeezout
  • 100 g. amandelschaafsel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper

Bereiding:

  • Verhit 1 eetlepel boter met olijfolie in een pan en kleur de sjalotjes en knoflook hier licht in.
  • Blus af met de witte wijn en bouillon en laat dit tot de helft inkoken.
    Voeg de venkel samen met de crème fraîche toe en laat dit op een zacht vuur staan.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
    Kook ondertussen de linquine in ruim kokend zoutwater gaar.
  • Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden.
  • Verhit de resterende boter in een pan en bak de coquilles ongeveer 2½ minuut.
  • Haal ze uit de pan en breng ze op smaak met zeezout.
  • Leg de coquilles op de pasta, verdeel het amandelschaafsel erover en druppel er wat olijfolie overheen.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green