Fazantenborst met gebakken zuurkool, aardappelpuree, gebakken spekjes en champignonsaus
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- 4 fazantenborstfilets
- 100 g. boter
- peper, zout
- paar takjes tijm
- 100 g. zuurkool
- 125 g. aardappels
- melk, boter
- 50 g. spekjes
- 50 ml. room
- 100 ml kalfsfond
- 50 g. champignons
- scheutje cognac
Bereiding fazantenborstfilets.
- Fazantenborstfilets met peper en zout bestrooien en wat verse tijm erover doen.
- De fazantenborstfilets rosé bakken.
Bereiding champignonroomsaus.
- De braadjus gebruiken om de champignons in te bakken.
- Afblussen met wat kalfsfond.
- Laten reduceren en op smaak brengen met wat peper, zout, een scheutje cognac en wat room.
Bereiding gebakken zuurkool en aardappelpuree met spekjes.
- Aardappels schillen, wassen en koken met wat zout.
- Als ze gaar zijn pureren.
- Op smaak brengen met wat zout en peper.
- Spekjes knapperig bakken en onder de aardappelpuree doen.
- Zuurkool op een laag vuur ± 25 minuten bakken.
Beoordeling: |