Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 400 g. rode bieten
  • 1 teentjes knoflook
  • 20 g. gember
  • 2 sjalotjes
  • 180 ml slagroom
  • 30 ml. olijfolie
  • 100 ml. bouillon

Ingrediënten mierikswortelcrème:

  • 1 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • boter
  • 160 ml. bouillon
  • 160 ml slagroom
  • ½ potje mierikswortel

Ingrediënten knapperige garnalen:

  • 40 g. gemalen pompoenpitten
  • 60 g. meel
  • 2 eieren
  • 40 g. paneermeel
  • 8 scampi’s
  • frituurvet om de garnalen te frituren

Bereiding:

  • Rode bieten in aluminiumfolie wikkelen en in de oven ± 90 minuten op 180ºC garen.
  • De bieten uit de folie nemen, schillen en in kleine stukjes snijden. 1/3 deel bewaren om in de soepkoppen te doen.
  • Gember schillen en fijn snijden. Sjalotjes en knoflook ook fijn snijden.
  • 2/3 van de rode bieten met de gesneden gember, sjalotjes en knoflook aanbakken in de olijfolie.
  • Bouillon toevoegen samen met de room.
  • De soep op een laag vuur 20 minuten laten trekken.
  • Op smaak brengen met wat zout en peper.
  • Met de mixer pureren.

Bereiding mierikswortelcrème.

  • Sjalotjes en  het teentje knoflook schillen en fijn snijden.
  • Aanzetten met wat boter.
  • Bouillon en room toevoegen en 10 minuten laten inkoken.
  • Mierikswortel toevoegen en op smaak brengen met zou en peper.
  • Met de staafmixer schuimig kloppen.

Bereiding knapperige garnalen:

  • Garnalen kruiden met peper en zout.
  • Eieren opkloppen, vermengen met wat meel, paneermeel en pompoenpitten.
  • De garnalen door het gemengde paneermeel halen.
  • In vet of boter goudbruin bakken. Van de garnalen spiesjes maken.
  • Het restant van de rode bieten in de voorverwarmde soepkoppen scheppen.
  • Opvullen met de soep.
  • De mierikswortelcrème toevoegen en boven op de soep de garnalenspiesjes leggen.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green