Parmezaanse soesjes met Parmaham en salie


(ca. 35 stuks)

Ingredienten:

  • 220 ml. water
  • 85 g. boter plus extra om in te vetten
  • 100 g. bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 100 g. Parmaham, fijngesneden
  • 4 salieblaadjes
  • 40 g. Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de boter en 220 ml water in een pan met dikke bodem.
  • Verwarm de pan zachtjes zodat de boter smelt.
  • Draai het vuur hoger en breng alles flink aan de kook.
  • Zeef intussen de bloem en het zout.
  • Doe alle bloem met het zout, zodra het botermengsel aan de kook komt, tegelijk in de pan.
  • Roer flink met een pollepel tot het mengsel een samenhangend geheel gaat vormen en los laat van de wanden van de pan.
  • Spreid het uit op een bord en laat het afkoelen.
  • Doe het deeg weer in de pan en klop de eieren er beetje bij beetje door tot het deeg glad, zacht en glanzend is.
  • Het mengsel moet in stukken uit elkaar vallen.
  • Klop de gehakte Parmaham, de salie en de Parmezaanse kaas erdoor, tot alles gelijkmatig is verdeeld.
  • Vet een grote bakplaat licht in met wat boter.
  • Schep het mengsel in een spuitzak met een 1-1½  cm. rechte spuitmond en spuit rondjes van 3-4 cm. op de bakplaat.
  • Laat een tussenruimte van 5 cm. over omdat ze flink gaan rijzen.
  • Bak de soezen 20-25 minuten totdat de soesjes gerezen en goudbruin zijn.
  • Serveer ze direct of houd ze warm in de oven.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green