Met knoflook gegaarde lamsrugfilet, tuinboontjes, jonge bospeen en groene asperges


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 lamsrugfilets, ieder 150 g.
  • olijfolie of boter
  • zout, peper
  • 2 teentjes knoflook

Ingrediënten voor het garnituur:

  • 3 jonge bospenen
  • 50 g. tuinboontjes
  • 16 groene asperges

Ingrediënten voor de lamsjus:

  • 2 dl. lamsfond
  • 1 dl. runderfond
  • 1 takje tijm
  • ½ takje rozemarijn
  • 50 g. roomboter

Bereiding:

  • Verwarm de oven tot 120°.
  • Kruid de lamsrugfilet met zout en peper en braad het aan in de olie.
  • Blend de knoflook fijn met een beetje olijfolie en wrijf het vlees hiermee in.
  • Zet het ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Schil de bospeen dun en snij ze in stukjes van 1 cm. lang.
  • Kook ze niet te gaar in gezouten water, samen met de tuinbonen.
  • Giet ze af. Pel de tuinboontjes.
  • Kook de asperges vlak voordat alles klaar is beetgaar.
  • Stoof de groenten op het laatst in een beetje boter meteen beetje zout.
  • Kook de lamsfond met de runderfond, de knoflook, de tijm en de rozemarijn.
  • Laat de saus inkoken.
  • Roer een beetje roomboter door de saus.
  • Hierna niet meer verwarmen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green