Licht gebonden tomatensoep


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 250 gram boter.
  • 100 gram gerookt spek in stukjes.
  • 1 wortel.
  • 2 uien.
  • 2 laurierbladeren.
  • 1 blik tomatenpuree.
  • 200 gram bloem.
  • 10 stuks verse tomaten.
  • zout/peper.
  • ½ liter liason.
  • 1 pot bieslook.

Bereiding:

  • Boter smelten.
  • Spek, wortel en ui aanfruiten.
  • Tomatenpuree toevoegen, liefst aanfruiten (ontzuren).
  • Laurierblad toevoegen.
  • Bloem erdoor mengen, laten afkoelen en daarna bouillon toevoegen, glad roeren en zachtjes laten doorkoken.
  • Passeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Soepkop warm zetten.
  • Daarna pannetje heet water opzetten, aan de kook brengen.
  • Als het water kookt de tomaten ontvellen door in kokend water te leggen.
  • Tomaten eruit halen, pellen, zaad eruit nemen.
  • Tomaten in blokjes snijden (concassee) en in soepkop doen.
  • Tomatensoep liason toevoegen.
  • Afgarneren met bieslook.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green