Salade met croquant gebakken spekjes en duivenborst


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 duivenborstje p.p.
  • 50 gram gerookt spek p.p.
  • lollo rosa
  • frisé
  • rode sla
  • margarine

Ingredienten dressing:

  • 9 delen olijfolie
  • 3 delen frambozenazijn
  • peper en zout naar smaak
  • poedersuiker naar smaak
  • 1 deel frambozenjam

Bereiding:

  • Duivenborst bakken in pan, om en om totdat duif aan beide kanten mooi bruin is.
  • Spek in blokjes snijden, beetje croquant bakken.
  • Duivenborst uit pan nemen, trancheren en spek uit pan nemen.
  • Sla-soorten goed wassen en goed laten uitlekken.
  • Groot bord nemen, rode sla in een kring leggen.
  • Daar bovenop frisé en lollo rosa als roosje daar weer bovenop leggen.
  • Duif en spekjes langs de rand leggen.

Bereiding dressing:

  • Olie, azijn, frambozenjam monteren.
  • Op smaak brengen met overige ingrediënten.
  • Over de sla sprenkelen.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green