Salade van vers fruit met een sabayonsaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 10 eierdooiers.
  • 1 citroen.
  • 360 gram suiker.
  • 4 dl. witte wijn.
  • 2 dl. marsala wijn.
Vers fruit:
  • druiven,
  • kiwi,
  • grapefruit,
  • aardbeien,
  • sinaasappel.

Bereiding:

  • De sabayon wordt à la minute gemaakt.
  • Doe de eierdooiers in een kom, voeg de schil van de citroen toe en de suiker.
  • Klop enige tijd met de garde tot het geheel goed schuimig is.
  • Zet de kom in de au bain marie (warm water) en klop onophoudelijk met de garde en voeg witte wijn beetje bij beetje toe.
  • Als de massa mooi dik is de kom uit de au bain marie nemen.

Serveren in een groot wijnglas versierd met een suikerrand.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green