Hoofdgerechten

Mosselsoep


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 600 g. mosselen
  • 250 ml. droge witte wijn
  • 200 g. groentebouillon ( 1/2 prei, 1/2 wortel, 1/3 knolselderie)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kleine venkelknol, julienne gesneden
  • 1 rode paprika, brunoise gesneden
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • versgemalen peper, zout
  • 250 g. slagroom
  • 2 eetlepels Pernod
  • paar takjes tijm
  • 4 schuine sneetjes stokbrood, geroosterd

Bereiding:

  • Breng 400 ml. water aan de kook in een grote pan met de wijn, bouillon, laurierblaadjes en mosselen met wat peper en zout.
  • Laat ze 4-6 minuten koken met de deksel op de pan.
  • Schud ze geregeld om.
  • Schep de mosselen met de schuimspaan uit de pan.
  • Doe de venkel en de paprika in de pan, roer de tomatenpuree erdoor en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer het geheel en wrijf het door een zeef boven een schone pan.
  • Roer de slagroom door de soep.
  • Breng de soep tegen de kook aan, roer de Pernod erdoor en voeg eventueel wat peper en zout toe.
  • Voeg de mosselen weer toe en warm nog 2-3 minuten goed door.
  • Serveer de soep in voorverwarmde soepkommen met geroosterd brood en een takje tijm.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green