Hoofdgerechten

Heldere ossenstaartsoep


(voor 12 personen)

Ingredienten:

  • 2 ossenstaarten
  • 1 wortel
  • ½ knolselderie
  • 1 prei
  • 2 laurierblad
  • 2 eetlepels tijm
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • madeira
  • cognac
  • 150 g. boter
  • 3 liter water
  • ½ bos peterselie
  • zout

Bereiding:

  • Boter in de soepketel bruineren.
  • Ossenstaarten aanzetten tot ze bruin van kleur zijn.
  • Prei, knolselderie en wortel wassen.
  • Knolselderie schillen. De groenten (bouquet) grof snijden.
  • Het bouquet bij de ossenstaarten doen.
  • Tijm, laurier alsmede de tomatenpuree toevoegen.
  • Dit alles goed aangebraden.
  • 3 liter koud water toevoegen en 3 uur laten trekken.
  • Als het vlees gaar is de bouillon passeren door een passerdoek.
  • Ossenstaartvlees in kleine blokjes snijden (brunoise) en in warme soepkoppen doen.
  • De bouillon op smaak brengen met madeira en cognac.
  • De bouillon in de koppen doen en bestrooien met fijngehakte peterselie.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green