Citroenkalkoen


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 800 gr kalkoendelen (bij voorkeur vleugels of delen van de bout)
  • 3 onbespoten citroenen
  • zout en peper
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • een klein bosje verse tijm
  • 1/8 l crème fraîche

 

Bereiding:

  • Pers twee van de drie citroenen uit en meng het sap met zout, peper en cayennepeper.
  • Houd vier takjes tijm achter voor de garnering.
  • Ris van de overige takjes de blaadjes af en mengen deze ook door het citroensap.
  • Leg de kalkoendelen in het gekruide citroensap en laat ze minimaal drie uur marineren.
  • Haal de kalkoendelen uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en braad de kalkoendelen hierin aan alle kanten lichtbruin.
  • Voeg de marinade toe, doe het deksel op de pan en stoof de kalkoen in een halfuurtje gaar.
  • Voeg aan het einde van de bereidingstijd de crème fraîche toe en laat het geheel nog even inkoken.
  • Gebruik de derde citroen en de achtergehouden takjes tijm om het gerecht te garneren.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green