Crème van ossenworst in gelei van augurken


Crème van ossenworst in gelei van augurken(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 pot augurken
  • 4 gram kappa (plantaardig geleermiddel)
  • 500 gram ossenworst
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eelepel crème fraîche
  • 1 lente uitje

Bereiding:

Gelei:
  • Doe de augurken in de sapcentrifuge en vang het pure sap op.
  • Breng nog iets op smaak met het zoetzure vocht uit de pot.
  • Meng op ½ liter 4 gram kappa (plantaardig geleermiddel) en breng aan de kook.
Crème van ossenworst:
  • Meng 500 gram ossenworst in de keukenmachine met een eetlepel crème fraîche, een eetlepel mayonaise en een gesneden lente-uitje.
  • Draai er een crème van en spuit in rechthoekige vormpjes.
  • Vries aan, en haal door de warme augurken gelei (als bonbons).
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit