(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 500 g. peultjes, schoongemaakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 lente bosuitjes, in schuine stukjes gesneden
  • 1 scheut sherry of witte wijn
  • 125 ml. crème fraiche
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels gehakte verse munt

Bereiding:

  • Rasp van de sinaasappels de schil.
  • Schil de sinaasappels en snijd partjes uit de vliezen.
  • Kook de peultjes 3 minuten in water met wat zout.
  • Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui 1-2 minuten.
  • Blus af met sherry of witte wijn.
  • Meng de crème fraiche met de sinaasappelrasp, de honing en de helft van de munt.
  • Schep de peultjes door de bosui en verwarm.
  • Voeg de sinaasappelpartjes toe.
  • Serveer de peultjes en bestrooi ze met de rest van de munt en de crème fraiche.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green