(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 500 g. peultjes, schoongemaakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 lente bosuitjes, in schuine stukjes gesneden
- 1 scheut sherry of witte wijn
- 125 ml. crème fraiche
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels gehakte verse munt
Bereiding:
- Rasp van de sinaasappels de schil.
- Schil de sinaasappels en snijd partjes uit de vliezen.
- Kook de peultjes 3 minuten in water met wat zout.
- Giet ze af en spoel er koud water over.
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui 1-2 minuten.
- Blus af met sherry of witte wijn.
- Meng de crème fraiche met de sinaasappelrasp, de honing en de helft van de munt.
- Schep de peultjes door de bosui en verwarm.
- Voeg de sinaasappelpartjes toe.
- Serveer de peultjes en bestrooi ze met de rest van de munt en de crème fraiche.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Bijgerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.