(voor 4 personen)

Ingredienten gestoofde asperges:

12 witte asperges
6 dl. witbier
1 ui
1 teentje knoflook
100 g. boter
2 eetlepels suiker
  • 12 witte asperges
  • 6 dl. witbier
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g. boter
  • 2 eetlepels suiker

Ingredienten gekruide groene asperges:

12 witte asperges
6 dl. witbier
1 ui
1 teentje knoflook
100 g. boter
2 eetlepels suiker
  • 12 groene asperges
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Ingredienten gepocheerde kabeljauw:

12 witte asperges
6 dl. witbier
1 ui
1 teentje knoflook
100 g. boter
2 eetlepels suiker
  • 800 g. kabeljauwfilet
  • boter
  • kookvocht asperges

Ingredienten saus:

12 witte asperges
6 dl. witbier
1 ui
1 teentje knoflook
100 g. boter
2 eetlepels suiker
  • 2 dl. kookvocht asperges
  • 50 g. boter
  • 1 dl. room
  •  peper en zout
  • wat limoensap naar smaak
  • 1 theelepel suiker

Bereiding gestoofde asperges:

  • Schil de asperges en doe ze met de overige ingrediënten in een pan. 
  • Sluit de pan met een deksel en breng aan de kook. 
  • Neem de pan van het vuur en laat de asperges 20 minuten staan, ze garen na.

Bereiding gekruide groene asperges:

  • Snijd de groene asperges in gelijke stukken. 
  • Bak ze aan in de olijfolie. 
  • Voeg de ui en de knoflook toe en bestrooi met peper en zout. 
  • Neem de pan van het vuur en schep de kruiden door de asperges..

Bereiding gepocheerde kabeljauw:

  • Besmeer de bodem van de pan met wat boter en verdeel de kabeljauw over de bodem. 
  • Bedek de kabeljauw met het warme aspergevocht. 
  • Niet laten koken. 
  • Plaats de pan in een op 90°C voorverwarmde oven en laat de vis ± 12 tot 15 minuten garen.
  • Vis moet glazig zijn.

Bereiding saus:

  • Laat de 2 dl. aspergevocht inkoken tot 1 dl. 
  • Klop daar de boter en de room door. 
  • Breng op smaak met peper, zout, suiker en wat limoensap.
Verdeel de 2 soorten asperges over de voorverwarmde borden, leg de kabeljauw erop en bedek met de saus.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit