Eendenborstzuurkool(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 eendenborsten
  • 400 g. zuurkool
  • 4 eetlepels olijfolie of boter
  • 200 g. ontbijtspek, in blokjes (brunoise)
  • 2 uien, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 4 dl. witte wijn
  • 4 dl. bouillon
  • 4 eetlepels cognac
  • 4 dl. sinaasappelsap
  • 4 eetlepels olijven
  • 400 g. aardappels
  • peper, zout
  • melk

Bereiding:

  • Zuurkool met de witte wijn, de laurierbladen en de sinaasappelsap in een pan doen.
  • Laat de zuurkool ± 20 minuten garen.
  • Schil de aardappels, was ze en kook ze gaar met wat zout.
  • Voeg wat melk toe, pureer ze en breng ze op smaak.
  • Bak de eendenborsten rosé.
  • Voeg de knoflook, ui, spek, tijm en cognac toe.
  • Afblussen met de bouillon en op smaak brengen met peper, zout en wat olijven.
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green