(voor 12 personen)

Ingrediënten:

  • 2 pakken mosselen
  • 200 ml. witte wijn
  • peper, zout
  • 3 l. visbouillon
  • 100 g. boter
  • ± 100 g. bloem
  • 150 g. crème fraîche
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 3 theelepels bieslook, fijngehakt

Bereiding:

  • Mosselen schoonmaken en goed wassen.
  • Breng de mosselen in een gesloten pan met de witte wijn, peper en zout aan de kook.
  • Kook ze 6-8 minuten. Neem de mosselen uit de pan.
  • Zeef ze, vang het mosselvocht op en vul dit aan met de visbouillon.
  • Smelt in een pan de boter, voeg de bloem toe en bak dit 1 minuut.
  • Klop met een garde beetje voor beetje de bouillon erbij tot er een gebonden soep ontstaat.
  • Verwarm de soep 5 minuten zachtjes. Haal de mosselen uit de schelp.
  • Verdeel de mosselen over de 12 soepkoppen.
  • Roer de crème fraîche, kerriepoeder en de fijngehakte bieslook over de soep en schenk deze in de soepkoppen.
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green