(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 250 g. witte druiven
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 80 g. ontbijtspek
  • 150 g. frisee salade
  • 150 g. verse geitenkaas
  • 8 plakken serranoham
  • 2 stukjes brood, in stukjes gescheurd
  • 40 g. pijnboompitten
  • peper, zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Knip trosjes druiven, leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de druiven 13-15 minuten goudbruin.
  • Keer ze af en toe zodat ze niet kunnen verbranden.
  • Schep voor de dressing de azijn en sjalotjes in een kommetje door elkaar en laat 5 minuten marineren.
  • Klop 3 eetlepels door de dressing.
  • Snijd het spek in dunne reepjes en bak ze in een koekenpan in 1 eetlepel olie op middelmatig hoog vuur goudbruin en krokant.
  • Voeg het spek samen met het bakvet aan de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de laatste 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de stukjes brood hierin rondom krokant.
  • Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
  • Pluk de frisee in kleine stukjes.
  • Schep in een ruime kom de sla om met de dressing en verdeel ze over 4 borden.
  • Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge koekenpan en verdeel ze met de croutons over de salade.
  • Leg de geroosterde druiven ernaast, verdeel de plakken serranoham en brokkel de geitenkaas erover.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green