(voor 4 personen)

Ingredi├źnten:

  • 2-3 rode bieten, ongekookt
  • 1 theelepel kummel
  • 240 g. gerookte paling
  • 4 eetlepels olijfolie
  • pijnboompitten, geroosterd
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 chilipeper, zeer fijn gehakt
  • citroensap
  • 4 eetlepels gesneden peterselie
  • 4 eetlepels gesneden bieslook
  • zout, peper
  • toefje veldsla voor de garnering

Bereiding:

  • De rode bieten met zout en kummel 30 minuten koken.
  • Af laten koelen en schillen.
  • Daarna in zeer dunne plakken snijden.
  • Borden besprenkelen met wat olijfolie om vastplakken te voorkomen.
  • Dresseer de plakken rode biet rond op de borden.
  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamico, de pijnboompitten, citroensap en de chilipeper.
  • Leg een toefje veldsla in met midden van de ring rode bieten.
  • Besprenkel het geheel met de dressing en leg stukjes paling op de bieten.
  • Bestrooi met bieslook en peterselie.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green