(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 2-3 rode bieten, ongekookt
- 1 theelepel kummel
- 240 g. gerookte paling
- 4 eetlepels olijfolie
- pijnboompitten, geroosterd
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 1 chilipeper, zeer fijn gehakt
- citroensap
- 4 eetlepels gesneden peterselie
- 4 eetlepels gesneden bieslook
- zout, peper
- toefje veldsla voor de garnering
Bereiding:
- De rode bieten met zout en kummel 30 minuten koken.
- Af laten koelen en schillen.
- Daarna in zeer dunne plakken snijden.
- Borden besprenkelen met wat olijfolie om vastplakken te voorkomen.
- Dresseer de plakken rode biet rond op de borden.
- Maak een dressing van de olijfolie, balsamico, de pijnboompitten, citroensap en de chilipeper.
- Leg een toefje veldsla in met midden van de ring rode bieten.
- Besprenkel het geheel met de dressing en leg stukjes paling op de bieten.
- Bestrooi met bieslook en peterselie.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Voorgerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.