(voor 4 personen)

Ingrediënten biscuitdeeg:

  • 150 g. eiwit (5 eieren)
  • 110 g. fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 100 g. eidooiers (5 eieren)
  • 70 g. bloem, 2 x gezeefd door een fijne zeef
  • 15 g. maïzena, gezeefd
  • poedersuiker voor te bestuiven

Ingrediënten vulling:

  • 500 g. gemengd zacht zomerfruit (aardbeien, aalbessen, bramen, blauwe bessen)
  • 500 g. crème fraîche
  • 45 g. poedersuiker, gezeefd
  • bakpapier en plasticfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier met hierop een rechthoek van 25 x 35 cm.
  • Klop in een schone kom de eiwitten en de suiker met een snufje zout stijf.
  • Eerst op lage snelheid en op hoge snelheid als het schuimig is geworden.
  • Spatel de eidooiers luchtig door het stijve eiwitmengsel.
  • Spatel nu in delen heel luchtig de gezeefde bloem, de maïzena en een snufje zout door het eiermengsel.
  • Schep het biscuitbeslag in de afgetekende rechthoek en strijk het voorzichtig over de rechthoek uit.
  • Bak het biscuitdeeg in het midden van de oven in 6-7 minuten goudgeel en gaar.
  • Neem daarna uit de oven en laat afkoelen.
  • Bestuif de bovenkant van het biscuitgebak dun met poedersuiker en leg een groot stuk plasticfolie er overheen.
  • Leg er een bakplaat of grote plank op en keer alles in een keer voorzichtig om.
  • Verwijder de bakplaat of plank en laat afkoelen.
  • Meng de crème fraîche met poedersuiker en bestrijk het biscuitgebak met drie kwart van de crème fraîche.
  • Laat rondom 1-2 cm. van de rand vrij.
  • Beleg met driekwart van het fruit en rol met behulp van de folie losjes op.
  • Je kunt de rol goed verpakt in het folie als een toffee oprollen en de uiteinden dichtvouwen.
  • Leg tot gebruik in de koelkast.
  • Bestrijk vlak voor het serveren met nog wat crème fraîche en versier met de rest van het fruit.
  • Serveer in plakken gesneden.
 
 


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green