(voor 4 personen)

Ingrediënten koolsalade:

  • ¼ rode kool, in fijne reepjes gesneden
  • ¼ witte kool, in fijne reepjes gesneden
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes gesneden
  • 2 wortels, in reepjes van luciferformaat gesneden
  • 1 rode ui

Ingrediënten voor de dressing:

  • 4 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels ciderazijn
  • 125 ml. olie
  • ½ theelepel selderiezout
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel mosterdpoeder

Bereiding:

  • Laat de kool- en wortelreepjes 1 uur weken in een bak met ijswater.
  • Laat ze uitlekken en dep alles droog met een theedoek.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een steelpan en breng langzaam aan de kook.
  • Dik de dressing nog 1 minuut in totdat deze stroperig wordt.
  • Laat de dressing iets afkoelen en meng daarna de nog warme dressing met de kool en wortels.
  • Zet de salade afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green