(voor 4 à 6 personen)

Ingrediënten:

  • 750 g. kruimige aardappels
  • 3 eieren
  • 250 ml. melk
  • 100–150 g. bloem
  • peper en zout
  • bieslook
  • boter om in te bakken

Bereiding:

  • Schil de aardappels en kook ze gaar.
  • Wrijf de uitgedampte aardappels door een zeef of gebruik een pureeknijper.
  • Splits de eieren.
  • Meng de dooiers door de puree.
  • Voeg dan de melk en zoveel bloem toe tot er een stevige maar nog wel gemakkelijk bewerkbaar beslag is verkregen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Knip de bieslook fijn en voeg deze toe.
  • Klop de eiwitten stevig en meng ze door het aardappeldeegbeslag.
  • Schep met een lepel wat mengsel in de koekenpan en bak deze goudgeel aan beide kanten.
  • Houd de gebakken blini’s warm terwijl de overige gebakken worden.
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green