(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 kalfsmedaillons à 150 g.
  • 4 plakken bacon of een droge ham
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g. macadamianoten
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • stukje gemberwortel
  • enkele sprietjes bieslook
  • 80 g. boter
  • boter om te bakken

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 80°C.
  • Snijd de kalfsmedaillons in het midden in zodat een envelopje ontstaat.
  • Hak de abrikozen en de noten klein en vermeng ze met de kerriepoeder en de fijngewreven gemberwortel.
  • Vermeng het geheel met de boter en voeg wat gesneden bieslook toe.
  • Vul de envelopjes met deze vulling.
  • Omwikkel het vlees met een plak bacon.
  • De opening moet goed dicht zijn.
  • Het vlees zouten en peperen en in hete boter van twee kanten aanbakken.
  • Laat het vlees daarna in de oven 15 minuten garen.
  • Voor het opdienen de prikkers verwijderen.
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green