(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 3 sjalotjes
- 1 rode peper
- 4 prei
- 1 l. bouillon
- 150 g. gerookte makreel of paling
- 150 g. gerookte forel
- 150 g. gerookte zalm
- 150 ml. room
- 2 takjes tijm
- 1/3 bosje peterselie
- 1 laurierblad
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Bereiding:
- Snipper de sjalotjes, snijd de prei in halve ringen en spoel ze schoon.
- Verwijder de pitjes uit de rode peper en snij deze in ringetjes.
- Zet de sjalotjes aan in de olijfolie en voeg na 3 minuten de prei, de peper en de kruiden toe.
- Laat 5 minuten zachtjes stoven.
- Voeg daarna de bouillon toe.
- Laat nu 15 minuten zachtjes koken.
- Maak er daarna met een staafmixer een gladde soep van.
- Voeg de room toe.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Maak van de vis voor ieder 3 kleine torentjes.
- Zet deze goed rechtop in de soepborden.
- Mix de soep nog even op en verdeel ze over de soepborden.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen
- Laatste wijziging : 08 October 2015.