(voor 4 personen)

Ingredi├źnten:

  • 3 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 4 prei
  • 1 l. bouillon
  • 150 g. gerookte makreel of paling
  • 150 g. gerookte forel
  • 150 g. gerookte zalm
  • 150 ml. room
  • 2 takjes tijm
  • 1/3 bosje peterselie
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

  • Snipper de sjalotjes, snijd de prei in halve ringen en spoel ze schoon.
  • Verwijder de pitjes uit de rode peper en snij deze in ringetjes.
  • Zet de sjalotjes aan in de olijfolie en voeg na 3 minuten de prei, de peper en de kruiden toe.
  • Laat 5 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg daarna de bouillon toe.
  • Laat nu 15 minuten zachtjes koken.
  • Maak er daarna met een staafmixer een gladde soep van.
  • Voeg de room toe.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Maak van de vis voor ieder 3 kleine torentjes.
  • Zet deze goed rechtop in de soepborden.
  • Mix de soep nog even op en verdeel ze over de soepborden.
 
 
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green