(voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 240 g. runderfilet
  • ½ teentje knoflook
  • 1 bosje rucola
  • 2 citroenen
  • ½ bosje basilicum
  • 6 zwarte olijven
  • 200 g. Parmezaanse kaas
  • 150 ml. olijfolie
  • wat olie om folie mee in te wrijven
  • zeezout uit de molen
  • zwarte peper uit de molen

Bereiding:

  • Snijd de runderfilet in 4 tranches van ± 2 á 3 millimeter.
  • Neem zichtfolie en besmeer deze met wat olie.
  • Leg de folie op de runderfilets en plet tot 1 millimeter dunne plakken.
  • Was de rucola en droog ze.
  • Snijd het onderste 1/3 gedeelte eraf.
  • Rasp wat citroenschil.
  • Kruid het vlees aan een kant met de citroenrasp, peper en zout.
  • Rangschik de rucola op de runderfilets en rol de filets vast op.
  • Eventueel vastzetten met een prikker. Zet de runderfilets in de koelkast.
  • Snijd de olijven in kleine ringetjes.
  • Trek de blaadjes van de basilicum en hak deze fijn.
  • Snijd het halve knoflookteentje in zeer dunne plakjes.
  • Meng het geheel met citroensap, zout en peper.
  • Voeg olijfolie toe en blijf roeren.
  • Voor het opdienen de filetrolletjes op een bord leggen.
  • De vinaigrette over de rolletjes druppelen en strooi er daarna de geraspte Parmezaanse kaas over.
  • Garneer met wat hele blaadjes basilicum.
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green