(voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 300 g. varkenshaas, in blokjes gesneden
- 400 g. venusschelpen
- 200 g. aardappels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 1/3 bosje koriander
- 100 ml. witte wijn olijfolie om in te bakken
- paprikapoeder, edel zoet
- zeezout, zwarte peper
Bereiding:
- Het gesneden vlees met zout, peper en paprikapoeder kruiden in een bak.
- Voeg de witte wijn eraan toe.
- Laat het vlees ± 2 uur laten marineren.
- De aardappels schillen, in stukjes snijden en in zout water bijna gaar koken.
- De ui schoonmaken en in stukjes snijden.
- In een grote pan de olijfolie heet laten worden en de ui aanbakken.
- De knoflook in plakjes snijden en met het laurier toevoegen en mee aanzetten.
- Het vlees uit de marinade nemen en uit laten druppelen.
- Bak het vlees in de olie en voeg de ui en knoflook toe op hoge temperatuur.
- Voeg dan de marinade toe en laat 15 minuten sudderen.
- Voeg voorzichtig de blokjes aardappel toe en de schoongemaakte venusschelpen.
- Dek af met een deksel tot de schelpen open zijn.
- Snijd de gewassen koriander fijn.
- Serveer alles op een bord en garneer met de koriander.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |