(voor 4 personen)

Ingrediënten voor de Soep:

  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 2 sjalotjes, in blokjes gesneden 
  • 1 teentje knoflook, gehakt 
  • stukje gemberwortel van 3 cm, geraspt 
  • 3 theelepels kerriepoeder 
  • 1 l. visbouillon 
  • 4 bosuitjes, in schuine reepjes gesneden 
  • 200 g. Hollandse garnalen

Ingrediënten voor de Stengels:

  • 2 plakken diepvriesbladerdeeg, ontdooid 
  • bloem 
  • 1 ei, geklopt 
  • grof gemalen zeezout

Bereiding Soep:

  • Verhit de olie in een kookpan en fruit hierin de sjalotjes, knoflook, gember en kerriepoeder. 
  • Giet de visbouillon erbij en laat zachtjes 10 minuten tegen de kook aan trekken. 
  • Verdeel de garnalen over de soepkommen en voeg de bosuitjes toe. 
  • Giet de hete bouillon erop en serveer er de zoutstengels bij.

Bereiding Stengels:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Rol voor de zeezoutstengels de bladerdeeglapjes op een met bloem bestoven werkblad uit tot ze 1½ keer zo lang zijn. 
  • Prik de deeg hier en daar in met een vork. 
  • Snijd de plakken in 2 cm. brede repen en leg ze op een ingevette bakplaat. 
  • Bestrijk de repen met ei en bestrooi ze met zeezout. 
  • Bak de repen ± 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.



Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green