(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ei bladerdeeg, ontdooid 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 kg. rivierkreeftjes 
  • zout, verse gemalen peper 
  • 1 teentje knoflook, in fijne plakjes gesneden 
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt 
  • 3 sjalotjes, in dunne ringen gesneden 
  • 500 g. tomaten, in blokjes gesneden 
  • 40 g. tomatenpuree 
  • 200 ml. visbouillon 
  • bieslook, basilicum en peterselie, fijngesneden 
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:

  • Steek uit het bladerdeeg 4 rondjes van 7 cm Ø. 
  • Pak 3 rondjes en steek met een ring van 5 cm Ø het midden eruit. 
  • Leg de plak van 7 cm Ø op bakpapier en prik met een vork de plak hier en daar in. 
  • Klop het ei. 
  • Bestrijk het rondje met ei en leg de 1e ring op de plak. 
  • Dan weer bestrijken en de 2e ring erop leggen. 
  • Bestrijk weer en leg de 3e erop. 
  • Bestrijk tenslotte nogmaals. 
  • Verwarm de oven voor op 220°C en bak de bakjes ± 15 tot 20 minuten. 
  • Serveer de bakjes warm. 
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. 
  • Bak de rivierkreeftjes even aan, bestrooi ze met peper en zout en haal ze uit de pan. 
  • Bak de knoflook, chilipeper en de sjalotjes. 
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de visbouillon toe en laat ± 15 minuten pruttelen. 
  • Leg de rivierkreeftjes nog even de saus. 
  • Vul de pasteibakjes met de rivierkreeftje en de saus. 
  • Bestrooi met de fijngesneden kruiden en de geraspte Parmezaanse kaas.



Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green