(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 150 ml. room 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 700 g. witlof, bittere kern verwijderen 
  • 1½ l. groetenfond 
  • 1 ui, fijngesneden 
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes 
  • 75 g. oude geitenkaas

Bereiding:

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan. 
  • Bak de ui 2 minuten zachtjes aan. 
  • Voeg de witlof toe. 
  • Bewaar een handje vol witlof voor de garnering. 
  • Bak de witlof 3 minuten mee. Schenk de fond erbij en kook de witlof in 10 minuten gaar. 
  • Neem de soep van het vuur en pureer hem. 
  • Voeg de room toe en klop schuimig. 
  • Kruid de soep met peper, zout en tijmblaadjes. 
  • Serveer ze in een bord. 
  • Bestrooi ze met de overgebleven witlof en de geitenkaas.



Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green