(voor 6 personen)
Ingrediënten:
- 6 plakjes bladerdeeg, diepvries, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- 1 handappel
- 4 eetlepels poedersuiker
- 100 ml. balsamicoazijn 1
- 50 g. kaas, gorgonzola
Bereiding:
- Snijd cirkels van 12 cm. doorsnede uit de plakjes bladerdeeg.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier of op een bakmatje.
- Snijd het taartje op ½ cm. van de rand in, maar niet helemaal door.
- Prik in het midden in met een vork en bestrijk de rand dun met het ei.
- Snijd ongeschilde appels in schijfjes van 1 mm.
- Leg ze op deegplakjes en laat de rand vrij.
- Bestuif de taartjes met 2 eetlepels poedersuiker.
- Bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Kook intussen in een steelpan de balsamicoazijn met de resterende poedersuiker tot siroopdikte.
- Snijd de kaas in 6 puntjes.
- Leg de warme taartjes op de borden en leg er een puntje kaas op.
- Lepel er de balsamico-siroop over.
- Serveer direct of laat de taartjes op een taartrooster afkoelen.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Nagerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.