(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 konijnenbouten
  • 100 g. boter
  • 50 g. ontbijtspek, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 sjalotjes, gepeld
  • 1 wortel, in plakjes
  • 4 eetlepels bloem
  • 300 ml. zoete witte wijn
  • 1 l. kippenbouillon
  • 100 g. grove mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 200 g. gedroogde pruimen, zonder pit
  • 100 g. crème fraîche peper, zout

Bereiding:

  • Verhit de boter in een braadpan.
  • Wrijf de bouten droog met keukenpapier.
  • Bestrooi ze met peper en zout en bak ze rondom bruin in de boter.
  • Haal de bouten uit de pan en voeg spek, knoflook, sjalotjes en wortel toe.
  • Bak ze 5 minuten in het braadvet tot de sjalotjes beginnen te kleuren.
  • Strooi de bloem erdoor, roer goed om en bak 1 minuut mee.
  • Schenk de wijn erbij en roer de mosterd er met een garde doorheen.
  • Voeg de laurier, kaneel, gedroogde pruimen en de bouillon toe.
  • Leg de konijnenbouten terug in de pan en zorg dat alles onder de saus staat.
  • Zet de deksel op de pan en stoof de bouten in ± 1 uur gaar op laag vuur.
  • Leg de gare bouten in aluminiumfolie in de oven op ± 50°C.
  • Draai het vuur hoger en kook de saus in tot de juiste dikte.
  • Roer de crème fraîche erdoor en serveer de saus over de konijnenbouten.



Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green